H2Booster

Wat is waterstof en wat doet het?

Waterstof (H₂) is het kleinste, het lichtste, één van de oudste en meest voorkomende element in het heelal. De materie in het heelal bestaat voor 90% uit waterstof en alle zwaardere elementen (t/m ijzer) in het periodiek systeem, zijn door middel van kernfusie in sterren ontstaan, met waterstof als basis.

Studies naar de positieve eigenschappen van het waterstofmolecuul gaan terug tot 1940 en de eerste studie die gepubliceerd werd in het wetenschapsblad Science, waarbij de positieve effecten van waterstof bij behandeling van huidkanker bij muizen werd beschreven, dateert uit 1975.

Maar pas vanaf 2007 nam de Waterstof Therapie echt een vlucht na een publicatie in Nature Medicine door Dr. Shigeo Otha en zijn team, die de positieve werking van waterstof als antioxidant (bij cytotoxische zuurstofradicalen) aantoonden.

Er zijn geen bijwerkingen of nadelige gevolgen van het inhaleren van waterstof bekend, mits het waterstof in combinatie met zuurstof wordt ingeademd, anders bestaat er een kans op hypoxie (zuurstof tekort in weefsels).

Op aarde komt vrijwel geen vrije waterstof voor, alleen in verbinding met andere moleculen, zoals water (H₂O) en koolwaterstoffen (fossiele brandstoffen, zoals methaan (CH₄). Als vrij molecuul (H₂) stijgt het op en verdwijnt tenslotte in de ruimte. Het heeft een zo geringe massa dat het aan het zwaartekrachtveld van de aarde ontsnapt.

Al het leven op aarde bestaat uit en is afhankelijk van waterstof verbindingen, zoals water, vetten en aminozuren. (Bron) Zo ook de mens. Mens en dier produceren zelf, met behulp van bacteriën in de dikke darm, waterstof, methaan en nog wat gassen. Dit waterstofgas helpt ook om ‘vrije radicalen’ te neutraliseren. Volgens Dr. Paul Barattiero heeft meer dan 90% van de mensen echter een tekort aan goede bacteriën in de darmen om voldoende waterstof te kunnen produceren.

Waterstof is dus goed voor de gezondheid, het werkt als selectieve antioxidant, hydrateert het lichaam en geeft energie. Daardoor worden schadelijke stoffen opgeruimd, en kan het lichaam weer doen wat het behoort te doen, in optimale gezondheid!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?